JOENSUUN LAULUPELIMANNIT sai alkunsa keväällä 1979, kun Mutalan Riento– niminen urheiluseura järjesti äitienpäiväjuhlan Mutalan koulun salissa. Seuran soitto– ja laulutaitoisista jäsenistä koottiin ryhmä, joka harjoitteli juhlan aiheeseen sopivan ohjelmiston. Erinomaisesti onnistuneen juhlan ansiosta ryhmä sai niin positiivista palautetta, että se päätti aloittaa säännölliset harjoitukset. Ryhmän nimeksi päätettiin Mutalan Riennon Laulupelimannit.

Aluksi Laulupelimannit lauloivat yksiäänisesti soittajien säestyksellä ja esiintyivät erityisesti seuran omissa tapahtumissa. Vuonna 1981 kuorosta tuli Joensuun Vapaaopiston (nyk. Joensuun seudun Kansalaisopisto) opintoryhmä ja kuoro sai opiston palkkaaman ammattitaitoisen kuoronjohtajan. Siitä alkoi kuoron musiikillinen kehitys neliäänisenä sekakuorona. Vuonna 1995 Laulupelimanneista tuli rekisteröity yhdistys Joensuun Laulupelimannit ry. ja samalla päättyi ryhmän toiminta osana urheiluseura Mutalan Rientoa.

Joensuun Laulupelimannit– kuoroon kuuluu nykyisin yli 30 laulajaa ja soittajaa johtajanaan Hanna-​Kaisa Laakkonen. Kuoro esiintyy vuosittain yli 20 konsertissa ja tapahtumassa. Laulupelimannit on tehnyt toimintavuosiensa aikana lähes 20 kansainvälistä konserttimatkaa Euroopan eri maihin sekä vastaanottanut lukuisan määrän kansainvälisiä kuorovieraita eri tapahtumiinsa.

Kiinnostavimpia konserttiteemoja vuosien varrelta ovat olleet Lastenlaulukonsertti, Veikko Lavin lauluja– konsertti, kansanlaulupotpurit Poikaset tyttöset sekä Laulakaamme pojat ja laulakaamme tytöt, Sota-​ajan laulukuvaelma ”Lemmen motti”, Musiikkinäytelmä ”Juhannustanssit Joensuussa”, Konserttikuvaelma ”Ei itku auta markkinoilla”, Slaavilaisten laulujen konsertti ”Sininen huivi” sekä keväällä 2014 juhlakonserttina esitetty ”Onni on unelmaa”.

Laulupelimannit etsivät joukkoonsa uusia laulajia ja soittajia! Jos pidät laulamisesta tai soittamisesta mukavan rennossa ja letkeässä porukassa, olet juuri etsimämme henkilö. Tervetuloa mukaan musisoimaan!

Kuoron omat kotisivut löytyvät täältä

APUA LAULAJIEN KOTIHARJOITTELUUN (stemmat)

TÄÄLTÄ löydät kaikki nauhoitetut stemmat

LOVE ME TENDER

Altot

Tenorit

Bassot

SUKLAASYDÄN

Sopraano

Altot

Miehet

NÄIN UNTA KESÄSTÄ KERRAN

Sopraano

Altto

Tenori

Basso

LAPIN TANGO

Altto

Tenori